MyJournal

Monday, January 27, 2014

Who am i.

Hm, hari nih nak cite ape ehh?
Actually banyak benda nak dikongsi tapi tak tau nak start yang mana. Almaklumlah dah lama nak on blog sebab malas punya pasal nak on computer. Hm.. hari nih nak cite pasal diri sendiri lah. Biar semua orang tau yang maa nih sebenarnya specis manusia yang macam mana. haha.

Okay, okay. Korang pernah kene buli tak? haha. Maybe korang pikir ayat nih macam poyo ala ala nerdy, tapi hakikatnya maa one the people yang pernah kene buli. haha. Percaya tak? haha.

Okay, for my readers information, actually dulu maa seorang yang sangatsangat lembut and jenis yang bagi je ape yang orang nak. And sampailah satu hari masa maa darjah dua.. Waktu maa kene buli nih masa nak pergi sekolah. Elok, elok nak pergi sekolahdah kene buli. Yaa.. bila ingat balik cerita nih,mesti sakit hati. haha. Tapi kelakar jugak sebenarnya.  haha. Sebab bila ingat balik, masa maa kene buli tuh, maa tak lawan tak apa. Maa nangis sekuat kuat hati biar semua orang dengar. And yet, kalau readers nak tau, waktu tuh diaorang terus tak jadi nak buli, hahahahaha. Serious lawak bila tengok muka budak besar cuak dengar budak yang umur lapan tahun nangis sekuat kuat hati. Yaa.. for ur guys infrmation, dulu dan sampailah sekarang, maa jenis yang kuat menangis. maa tak tau knapa, tapi maa memang jenis yang macam nih. Weirdy sikit. haha.

Ehh,laritajuk pulak, Lepas aje maa kene buli masa darjah 2, maa terus jadi manusia yang agresif. Kuat melawan, kuat sakit kan hati orang, kuat macam macam lagilah! Nih semua sebab kes kene buli tuh lah. Sebab ibu cakap, "Jangan Takut dengan orang yang nak buli. Lawan balik. Tak semua orang kita boleh berlembut."
Ayat ibu lebih kurang macam nih lah.

Pastu lepas aje jadi agresif, akhir tahun drjah dua cikgu lantik jadi pengawas. haha. Maa tak tau cikgu tuh lantik sebab tengok cara maa or sebab maa memang rapat gile gile dengan cikgu displin tuh. Al-maklumlah, cikgu displin tuh ckgu math, maa nih memang senang rapat dengan mana  mana ckgu math cause math is my fav subjek.haha.

Tahun tahun yang lain, maa still act macam agresif dengan manusia manusia yang maa tak rapat. Sampai lahsatu masa darjah 6, maa ade cakap satu bende yang menyakitkan hati kawan kawan maa and seriously, i can't forget that thing sebab ayatnye memang kurang ajar and biadap. Lepas aje kejadian tuh,  maa start ubah diri maa. Maa start jadi seorang yang bercakap bila perlu and pikir sebelum bercakap sebab taknak buat orang sakit hatipunya pasal.

And life maa still diteruskan dengan pendirian maa yang sekarang yang berperangai macam normal girl. Kiranya sekarang nih maa nih ayu lah sikit. haha. sikit je yang ayu. Selebihnya ngengada. Tapi ngengade dengan certain people je.  haha.

Okay! That's all  for today. Hopefully readers maa nih bukan jenis yang "pembuli" sebab bila kita buli orang, kita boleh mengubah sifat seseorang. Klau d'ubah jadi baik takpe laa.. Tapi klau jdikan orang worst, better u think before u do somthing.



Assalamualaikum !



Popular Posts