MyJournal

Thursday, August 14, 2014

Soal kekuatan.

Pernah tak korang rasa macam apa yang korang buat smuanya atas dasar sayang, tapi apa yang kau buat tak d'terima and dalam masa yang singkat, kau mula hilang orang orang yang kau sayang. Pernah kau rasa? Em, mesti sakit kan? Sebenarnya, aku tak kesah kalau orang nak tinggalkan aku.. tapi aku jadi kesah bila orang yang tinggalkan aku tuh, orang yang aku dah anggap as a family and lagi lagi dulunya selalu sama sama tapi smua tuh hilang sekelip mata. Tapi cerita aku lagi sedih, sebab aku tak sempat nak kelip mata orang yang aku sayang tuh dah hilang. I mean hilang meninggalkan aku. Tapi tak apalah, ibu cakap maybe dyorg bukan jodoh kita selamanya and tak smua orang yang ada dalam life kita akan setia dengan kita selamanya. Mula mula bila ibu bagi macam macam nasihat, aku jadi okay tapi bila aku berdepan dengan smua orang, automatik aku jadi tak okay. Tak okay sebab apa tau, sebab dulu aku rasa orang yang aku sayang itulah kekuatan tapi tapi sekarang, bila orang yang aku sayang tuh dah tinggalkan aku, aku rasa macam aku tengah berhadapan dengan kekuatan aku sendiri. Ya Allah, kadang-kadang aku boleh menangis dekat sekolah tak tentu pasal tau. Sebab time tuh aku rasa aku macam dah kalah macam orang kalah tanpa bertanding. Then, bila dah lama lama... Masa mula berlalu, aku terfikir, kenapa aku mesti sedih sedangkan aku tak nampak kesedihan dkat muka dyorg. And dyorg boleh happy tanpa aku. Aku je dah macam orang terhegeh-hegeh macam dah takda orang lain dkat dunia nih. So bila aku sedar, rupanya ada ramai orang yang dkat luar, yang aku rasa jauh, tapi sebenarnya dyorg cuba untuk rapat dengan aku and yang lagi best, bila orang orang yang aku rasa "bukan yang terbaik" tapi dyorg lah yang datang jumpa aku and bagi semangat dkat aku. Bukan setakat yang sebaya, even cikgu cikgu pun banyak bagi dorongan n bimbingan. 

So now, aku decide untuk tak pikir apa apa lagi buat masa nih and concentrate with my studies lagi lagi trial nak dekat dah nih. And harap harap result trial nih dapat mengubah smuanya. Tapi one thing yang aku nak ingatkan dkat orang orang yang aku sayang yang dah pun tinggalkan aku, aku nak ingatkan korang, yang aku masih nak berjaya sama sama dengan korang. And if you need me, i will always be there for you guys & will always love you.





goodnight! x

Popular Posts