MyJournal

Saturday, March 15, 2014

Teman Sehidup Semati, Sehati Sejiwa.


Maa's story for today.

See? And guess what?
WE ARE HAPPY FAMILY. 

They are my classmates. 
Kami,
Hidup di satu kelas yang sama.
Di satu bumbung yang sama.

Ibu kami,
Puan Parameswari yang baik hati.

Susah senang kami bersama.
Kene marah, sama sama rasa.
Cikgu merajuk, sama sama pujuk.
Apapun
Kami sentiasa bersama-sama.

Tahun ini,
2014.
Kami,
Calon calon spm aliran perkaunan.

Kami,
mengharapkan yang terbaik buat semua subjek.

Kami,
ingin mengharumkan nama sekolah.

Kami,
ingin berjaya bersama-sama.

Kami adalah satu...
"Satu Keluarga"



Friday, March 14, 2014

Nyawa nyawa ikan

Bissmillahhirahmanirrahim.

Assalamualaikum !
Since dah lama maa tak update blog rasanya macam ada banyak sangat benda yang nak diceritakan. Tapi takpa. Day by day okay. Ada masa maa cita. But today maa nak cite pasal my bad result. Like seriously, semua result ujian satu yang maa dapat, sangat mengecawakan. Mana taknya, target bukan main lagi tapi yang dapatnya? Hampehh. Pastu hampir smua markah yang maa dpat, lagi satu markah aje dapat tukarkan gred. Tak ke kecewa gitu? hm, pastu subjek yang memang tak dapat jawab, bole pulak lah dpat A.

Ibu cakap, rezeki. yang tak okay tuh still ada masa nak perbaiki sebelum spm. and ibu siap ingtkan lagi, ujian 1 nih ibu bagi chance, pertengahan tahun nanti "get ready"

Oh, my ! Ohh, my ! OHHH MY !!!
kalau ujian 1 nih pun dah macam nyawa nyawa ikan je markah, macam mana untuk pertengahan nanti? Ujian satu baru je brape topic je dah dapat markah yang teruk. And seriously, i feel like useless >< Can u guys imagine useless is like what? For me, useless is like "no use anymore, u can throw it into the dustbin looser".

Okay. okay. taknak cakap pasal result lagi. dah cukup untuk sakit hati selama seminggu.
 Okbye. For those who get better result than me, congrats okay. Tapi one thing yang maa nak ingatkan..
TOLONG AJARIN MAA PLISH. 

Salam Jumaat ! Assalamualaikum !

Popular Posts