MyJournal

Monday, January 27, 2014

Who am i.

Hm, hari nih nak cite ape ehh?
Actually banyak benda nak dikongsi tapi tak tau nak start yang mana. Almaklumlah dah lama nak on blog sebab malas punya pasal nak on computer. Hm.. hari nih nak cite pasal diri sendiri lah. Biar semua orang tau yang maa nih sebenarnya specis manusia yang macam mana. haha.

Okay, okay. Korang pernah kene buli tak? haha. Maybe korang pikir ayat nih macam poyo ala ala nerdy, tapi hakikatnya maa one the people yang pernah kene buli. haha. Percaya tak? haha.

Okay, for my readers information, actually dulu maa seorang yang sangatsangat lembut and jenis yang bagi je ape yang orang nak. And sampailah satu hari masa maa darjah dua.. Waktu maa kene buli nih masa nak pergi sekolah. Elok, elok nak pergi sekolahdah kene buli. Yaa.. bila ingat balik cerita nih,mesti sakit hati. haha. Tapi kelakar jugak sebenarnya.  haha. Sebab bila ingat balik, masa maa kene buli tuh, maa tak lawan tak apa. Maa nangis sekuat kuat hati biar semua orang dengar. And yet, kalau readers nak tau, waktu tuh diaorang terus tak jadi nak buli, hahahahaha. Serious lawak bila tengok muka budak besar cuak dengar budak yang umur lapan tahun nangis sekuat kuat hati. Yaa.. for ur guys infrmation, dulu dan sampailah sekarang, maa jenis yang kuat menangis. maa tak tau knapa, tapi maa memang jenis yang macam nih. Weirdy sikit. haha.

Ehh,laritajuk pulak, Lepas aje maa kene buli masa darjah 2, maa terus jadi manusia yang agresif. Kuat melawan, kuat sakit kan hati orang, kuat macam macam lagilah! Nih semua sebab kes kene buli tuh lah. Sebab ibu cakap, "Jangan Takut dengan orang yang nak buli. Lawan balik. Tak semua orang kita boleh berlembut."
Ayat ibu lebih kurang macam nih lah.

Pastu lepas aje jadi agresif, akhir tahun drjah dua cikgu lantik jadi pengawas. haha. Maa tak tau cikgu tuh lantik sebab tengok cara maa or sebab maa memang rapat gile gile dengan cikgu displin tuh. Al-maklumlah, cikgu displin tuh ckgu math, maa nih memang senang rapat dengan mana  mana ckgu math cause math is my fav subjek.haha.

Tahun tahun yang lain, maa still act macam agresif dengan manusia manusia yang maa tak rapat. Sampai lahsatu masa darjah 6, maa ade cakap satu bende yang menyakitkan hati kawan kawan maa and seriously, i can't forget that thing sebab ayatnye memang kurang ajar and biadap. Lepas aje kejadian tuh,  maa start ubah diri maa. Maa start jadi seorang yang bercakap bila perlu and pikir sebelum bercakap sebab taknak buat orang sakit hatipunya pasal.

And life maa still diteruskan dengan pendirian maa yang sekarang yang berperangai macam normal girl. Kiranya sekarang nih maa nih ayu lah sikit. haha. sikit je yang ayu. Selebihnya ngengada. Tapi ngengade dengan certain people je.  haha.

Okay! That's all  for today. Hopefully readers maa nih bukan jenis yang "pembuli" sebab bila kita buli orang, kita boleh mengubah sifat seseorang. Klau d'ubah jadi baik takpe laa.. Tapi klau jdikan orang worst, better u think before u do somthing.



Assalamualaikum !



Sunday, January 12, 2014

Changes.

Hai, hai and assalamualaikum again.

I don't know how to start my story today. But, I do feel hurt on what just happened in my life. Deeply hurt. From now on, I feel like I'm no one. I'm trying to be myself. But I can't. I'm not strong at all. And the most important thing is, I do feel like I'm a useless. Everything that I've done in my life become upside down. It goes wrong. There's no more perfect thing in my life. 

Ya Allah, I wish I can turn back my life and fix my past. But I know that all I can do is nothing. Nothing will happen even I'm saying that thing for thousand times.

And now, all I wanna do is.. change my attitude. I have to change my mindset.

Hopefully after I change myself there will be something good will happen in my life. Maybe not now, but one day it will be. But the most important thing is I hope that my changes won't make my spm result become worst.

Besides that, I really really hope that all my changes won't hurt anyone.

"When there's no more hope in that place, try to search a new hope in different a place." -moon.

Thursday, January 9, 2014

He's not a nice guy to me anymore.

Knowing you is the best thing.

He makes me smile at the first time I know him.
He loves to be someone's protector especially me.
He stay with me where ever I am.
He cheer me up when I was feeling down.
He always take care of my heart so I won't hurt.
He told me for not giving up on everything.
He laugh even he's not okay.

But now,
Everything has change.

He won't smile at me anymore when he saw me.
He still loves to be someone's protector but not for me.
He won't stay with me even I'm just infront of him.
He didn't take care of my heart anymore.
He won't laugh like he used to be.

He change.

A lot of changes you've done.

I do.

I do feel hurt with your attitude.

And now.
What I want you to do is...

"Don't you ever asking me why I'm crying a lot until you realize what was your mistakes."

Monday, January 6, 2014

I Shouldn't.

Bissmillahirahmanirahim..

Aku lemah.
Tapi tak selemah yang kau sangka.

Aku mudah jatuh.
Tapi tak jatuh sampai aku tersungkur.

Aku mudah terpedaya.
Tapi aku tak akan terpedaya once kau tipu aku.

Aku kadang kadang kasar.
Tapi kekasaran aku  ada batasnya.

Aku mudah terasa.
Tapi aku cuba untuk hapuskan sifat ini.

Aku ego.
Tapi ego aku semuanya bersebab.

Aku tak pandai hidup berdikari.
Tapi aku kena belajar jugak hidup berdikari.

Tapi..
Ini semua tak penting untuk kau.

Yang kau kena tau sekarang nih,

Aku tak akan sayang kau macam dulu.
Once kau sakitkan hati aku.
Even luka tuh transparent.

Sebab apa?
Sebab luka yang transparent nih lah yang buat aku hilang rasa sayang aku untuk kau.



Friday, January 3, 2014

Sakit. :/

Aku tak tau siapa aku yang sebenarnya untuk kau.

Aku rasa kosong bila kau tiada.

Tapi..
Bila kau ada dengan aku pun,
Aku still rasa kosong.

To be honest.
Bila dekat kelas
Aku selalu rasa sakit hati
Sakit hati 
Bila kau duduk bawah kipas tuh
Aku bukan sakit hati sebab "kipas" 

Tapi..
Arghh, tak perlu cakap kut.

hm.
Bila tengah belajar pulak.
Aku tak tau apa yang kau buat.
Sebab,
Kau duduk belakang aku.

Oh, bukan.
Bukan belakang aku.
Tapi belakang sekali.

Tak apalah.
Kalau itu kedudukan itu yang kau selesa
Aku rela berdiam diri.

Biar.
Biar aku yang mengalah.
Demi
Kebahagiaan kau.

Aku rela walau hakikatnya aku tak rela pun.

Kenapa aku mangalah?

Sebab..
Aku dah hilang kata kata
Bila aku berhadapan dengan engkau.

Thursday, January 2, 2014

My Journey in 2014

Bissmillahirahmanirahim and assalamualaikum.


Dear moon,
lama dah maa tak update bloggie. Miss me? haha. Ofclah tak kan? Hari nih nak cita pasal first day and second day persekolahan. Hm, to be honest actually mula mula nak pergi sekolah memang maa akui maa malas. I don't know why. But mybe sebab still rasa tak okay dengan dia. Tapi apa apa pun maa cuba kuatkan diri.

Mula mulanya memang maa rancang taknak tegur dia sebab ego maa waktu tuh memang tinggi gila gila. haha. Tapi apapun, sebab "rindu" diutamakan, maa tegur lah dia jugak. :) And first day sekolah jugaklah maa dah jumpa smula dengan "whitie". Miss my pencil sooooo muchhhhie! Masa cuti ingatkan ada pada Afiq. Rupenye tak. Whitie ada pada dia. Okay. Stop pasal whitie. Sepanjang maa dekat kelas memang maa tak banyak bual. Biaselah maa memang jenis berat mulut. Dalam mulut ada "emas" katanya. haha. And then waktu balik, ktorang balik sesame. 

That's for my first day :)

Untuk hari nih pulak, maa macam biasa. Duduk diam diam dekat tempat sendiri and melayan perasaan. Malas nakberbual. bebual pun dengan thivyaa, ika and kas. Ha! Nak cita, hari nih ada klas PJK. And seriously, sangat sangat membosankan. haha. Payah nak jumpa cikgu PJK yang suruh buat nota PJK. Tapi sebab tahun nih spm, maa layan jela.  Taknak lah biadap. Ikut jela apa yang cikgu suruh~ haha *perasan baik kjap*.
hm, pastu sebelum balik bebual dengan dia kjap sementara tunggu mak dia sampai. And maa tak tau macam mana bole bengong pergi cita pasal berat maa yang dah naik 2kg sepanjang cuti sekolah. haha. Dah gila  agaknya  cita pasal berat. But actually maa happy sebab dah lama tak naik berat badan nih. :D

Okaylah. That's all for today. Lain hari klau maa free maa update lagi ehh. 
Salam maghrib semuaa yang muslim

My last photo in 2013 yay

Popular Posts