MyJournal

Thursday, December 19, 2013

Don't stop. Don't give up!

Don't stop, don't give up.
Don't stop, don't give up.

Keep trying..
Keep trying..

You'll get it right..
You'll get it right..

Don't stop, don't give up.
Don't stop, don't give up.

Keep trying..
Keep trying..

You'll get it right..
You'll get it right..

Ehh, ehh.. Assalamuaikum again. hihi..

Actually hari nih nak share lagu yang maa slalu nyanyi kalau maa rasa macam nak give up. Simple je macam yang dekat atas tuh. Normally maa akan nyanyi lagu nih kuat kuat tak kesah lah ibu or ayah nak dengar. At least dapat lah release stress daripada diam and then sakit hati sorang sorang. haha.


Tapi, banyak banyak lagu yang kononnye dapat release tension nih, "zikir" jugaklah ubat yang terbaik untuk hati. Sebab apa? Sebab, selalunya manusia yang suka give up nih dia kurang yakin dengan ujian Allah. 


Dear guys,

Maa harap sangat yang readers maa nih bukan jenis yang suka give up macam maa. Sebab Allah tak akan uji manusia lebih daripada kekuatan dia. So, klau rasa give up lagi lpas nih maa harap korang fikir balik apa yang korang pernah buat sebelum nih. Cause kadang kadang sebab sifat kita yang dulu, kita jadi susah. Ohh, ya! But don't forget to pray if you feeling down. Sebab solat salah satu kunci kejayaan. Okay?

Hm.. thats all for today. Lain hari maa share story lagi ehh.


Have a nice day!

Assalamualaikum ^^ 

Don't stop! Don't give up!

Keep trying.. Keep trying..
You'll get it right..
You'll get it right..

Tuesday, December 17, 2013

Dalam sedih, aku gembira. Dalam gembira, aku sedih.

Kau tau?

Sekarang
Aku rasa
Aku dah tak kenal kau

Kau dah berubah
Sangat sangat berubah

Apa salah aku?

Aku pun tak tahu.

Tapi
Apa yang aku tau
Kau berubah
Sejak minggu lepas

Kau dah tak lembut macam dulu.
Kau layan aku macam orang asing.
Kau sekarang dah tak sedih bila aku tiada.
Kau dah tak tunggu aku online lagi.
Kau sekarang suka spend time dengan wechat kau.
Kau sekarang suka tweet pasal manusia manusia yang aku tak kenal.
Kau dah tak bagi aku gudnight wish lagi daa.
Kau ubah ayat kau kepada formal.

Aku tak tau apa motif kau buat semua nih

So
Untuk aku menyedapkan hati aku sendiri.

Aku anggap kau busy bila kau tak online.
Aku unlike semua benda yang aku pernah like berkaitan dengan diri kau.
Aku kurangkan online benda benda yang boleh conneckan aku dengan kau.
Aku lebih suka mengalah.
Aku taknak tanya lagi apa apa yang berkaitan dengan privacy kau.
Aku lebih kepada berpura pura bila berbual dengan kau.

Hmm...

Tapi
Kau rasa
Aku bahagia ke hidup macam nih?

To be honest.
Aku kecewa
Sedih
Rasa macam breakdown
Semua yang perit aku rasa.

Tapi kau tau?
Aku cuba juga atasi perasaan aku tuh.

Sebab
Tahun depan aku nak spm
Aku nak berjaya macam akak aku

Terima kasih.
Aku hargai
Apa yang kau pernah lakukan untuk aku
Even benda tuh mengecewakan.

Saturday, December 14, 2013

Itu salah, ini salah. Semua salah.

Aku bukan benci kau.
Tak pernah terniat nak membenci kau.

Tapi...
Cara kau.
Sikap kau.

Buat aku tertanya...

Aku salah ke kau salah?

Aku ego ke kau ego?

Senang cakap.

Semua salah.
Semua ego.

Bila tanya.
Taknak jawab.


Bila dah jawab.
Cakap tipu.

Diam.
Diam jalan yang terbaik.


Admin,
FatimahAdam

Monday, December 2, 2013

Taknak Tahu.

Siapa aku?

Kau tak perlu tahu.
Dia tak perlu tahu.
Semua orang tak perlu tahu.

Siapa kau?

Aku tak nak tahu.
Dia tak nak tahu.
Semua orang tak nak tahu.

Tak payah amik tahu.

Hidup kau.
Pandai pandai lah kau jaga.

Hidup aku.
Pandai pandai lah aku jaga.

Jangan amik tahu lagi.
Sebab.
Aku tak nak tahu lagi.

TAKNAK TAHU LAGI

 


Admin,
FatimahAdam. 

Popular Posts