MyJournal

Saturday, June 28, 2014

Kawan Baik.

Hai, hai, assalamualaikum.

Untuk hari nih, aku nak tanya diri aku and korang korang yang baca nih; KORANG PERNAH ADA KAWAN TAK? Dah tanya? Okay, soalan seterusnya, SIAPA KAWAN KORANG? APA NAMA DIA? Dah jawab? Okay sekarang aku nak tanya lagi, KAU YAKIN KE DIA KAWAN KAU YANG SEBENAR? Dah habis jawab?

Okay actually hari nih aku nak cerita pasal kawan. Cakap kawan, senang je kan? Tapi nak jadi kawan yang betul betul kawan, payah kan? Memang payah. Kadang-kadang aku pun rasa yang aku nih bukan kawan yang baik untuk kawan kawan aku. Sbab apa? Sebab aku selalu jugak sakitkan hati kawan kawan aku. Tapi orang cakap, adatlah tuh gaduh. Tapi aku pikir balik, tak semua benda yang kita gaduhkan, endingnya akan jadi apa yang kita nak. Sedihkan bila endingnya jadi lain? Okay, aku meleweh.

Korang tau tak dalam dunia nih ada macam macam jenis orang? Dan orang orang tuh mungkin salah seorang daripada orang yang kau kata kawan tadi. Okay, sekarang aku nak tanya, BERAPA RAMAI KAWAN YANG KAU ANGGAP KAWAN BAIK DAN KAU YAKIN KE YANG DIORANG NIH PUN ANGGAP KAU KAWAN BAIK DIORANG? Ha? Amacam dah ada jawapan? hahahahahaha. Honestly, aku sendiri takda jawapan. Sebab kalau nak jawapannya, kita kene tanya kawan yang kita kata kawan baik tadi. Tapi......... ada ke orang yang nak tanya macam tuh? Hm.... *wondering*

So the conclusion is, korang pikirlah sendiri. Tak perlu tanya siapa kau pada dia. Sebab takut nanti kau yang sakit. And aku nak pesan untuk korang and diri aku sendiri, jangan slalu sangat sakitkan hati orang. Sebelum cakap or nak marah, pikir dulu sebelum korang hilang kawan yang kau anggap kawan baik tuh.

Okay sekian membebel. :')


Popular Posts