MyJournal

Sunday, April 24, 2016

Give & Take

Ceritanya simple je,

Kalau kau tahu kau salah, 
Minta maaf jelah.
And kalau orang dh minta maaf, 
Terimalah jelah.

Tak susah pun mana pun.

Ini tak.

Kau sanggup pendam rindu kau.
Kau sanggup cakap yg kau dah tak sayang.
Kau sanggup mendiamkan diri.
Kau sanggup kunci diri kau sndiri dalam bilik.
Kau tolak smua orang yg sayangkn kau.
Kau buat benda yang....

ARGHHH!!

Woi! Aku nak cakap sikit ni...

Kenapa kau tipu diri kau?
Kenapa kau seksa diri kau?
Kenapa kau ubah diri kau?
Kenapa kau memperbsrkn benda yg simple?
Kenapa kau biarkan rindu tu berterusan?

Kenapa..... 
Kenapa kau buat diri kau mcamni?

Few days left
And korang masih tak bertegur.

Padahal... kau masih sayangkan dia...

Entah.
Buntu.

Sayang, tak salah kalau kita give and take.

In every relationship even friendship,
Kau kena belajar mengalah.
Belajar memahami each other.
Kurangkan ego kau.

Tak susah mana pun sayang....


goodnight! x

Popular Posts