MyJournal

Tuesday, December 17, 2013

Dalam sedih, aku gembira. Dalam gembira, aku sedih.

Kau tau?

Sekarang
Aku rasa
Aku dah tak kenal kau

Kau dah berubah
Sangat sangat berubah

Apa salah aku?

Aku pun tak tahu.

Tapi
Apa yang aku tau
Kau berubah
Sejak minggu lepas

Kau dah tak lembut macam dulu.
Kau layan aku macam orang asing.
Kau sekarang dah tak sedih bila aku tiada.
Kau dah tak tunggu aku online lagi.
Kau sekarang suka spend time dengan wechat kau.
Kau sekarang suka tweet pasal manusia manusia yang aku tak kenal.
Kau dah tak bagi aku gudnight wish lagi daa.
Kau ubah ayat kau kepada formal.

Aku tak tau apa motif kau buat semua nih

So
Untuk aku menyedapkan hati aku sendiri.

Aku anggap kau busy bila kau tak online.
Aku unlike semua benda yang aku pernah like berkaitan dengan diri kau.
Aku kurangkan online benda benda yang boleh conneckan aku dengan kau.
Aku lebih suka mengalah.
Aku taknak tanya lagi apa apa yang berkaitan dengan privacy kau.
Aku lebih kepada berpura pura bila berbual dengan kau.

Hmm...

Tapi
Kau rasa
Aku bahagia ke hidup macam nih?

To be honest.
Aku kecewa
Sedih
Rasa macam breakdown
Semua yang perit aku rasa.

Tapi kau tau?
Aku cuba juga atasi perasaan aku tuh.

Sebab
Tahun depan aku nak spm
Aku nak berjaya macam akak aku

Terima kasih.
Aku hargai
Apa yang kau pernah lakukan untuk aku
Even benda tuh mengecewakan.

Popular Posts